Gule kurver i skogen?

Gule kurver i skogen?

Har du noen gang gått forbi en av disse kurvene og lurt på hva det er for noe? Kanskje ved NTNU Dragvoll, på Øya, Othilienborg eller i Tillerskogen? Her i Trondheim finnes det nå en god del diskgolfbaner rundt om, og flere bygges per i dag. Men hva er egentlig diskgolf?

Ligner mye på ballgolf

Prinsippene er mye av det samme som i ballgolf. Banen består gjerne av 18 hull, og målet er å komme seg fra et utkastfelt (tee) til kurven (hullet) på færrest kast. Man starter med å kaste fra utkastfeltet, kaster seg videre fra der disken lander, helt til disken lander (og forblir) oppi kurven.

Enkelt å starte, tilgjengelig for de fleste

Diskgolf er en idrett som krever veldig lite å prøve ut. Du trenger i realiteten bare én disk, så er det bare å komme seg ut å en bane og hive. Gjerne en bane som er laget for nybegynnere, slik som f.eks. Øya Diskgolfpark. Om du er ung, gammel eller hvor som helst i mellom så kan du spille. Om du er topptrent, eller knapt har rørt på deg, så kan du spille. Terskelen er virkelig lav, og idretten egner seg både for det sosiale og det sportslige.

Seriespill og treninger

Ønsker du å få litt hjelp med å komme i gang, har vi i Trondheim Frisbeeklubb flere tilbud til deg. Utenfor sesongen arrangerer vi gjerne treninger både innendørs og utendørs. Her går vi gjennom ting, og gir tilbakemeldinger som du kan bruke for å lære mer.

På serierunder er terskelen veldig lav for å delta. Du trenger slettes ikke å ha spilt lenge for å kunne være med. Nybegynnere finner ofte veien til serierundene for å lære av mer erfarne spillere.

Vi setter også opp nybegynnerkurs nå og da. Skulle du gjerne deltatt på et slikt kurs, ta kontakt og meld din interesse. Ser vi at nok folk ønsker kurs, setter vi opp et ekstra.

Så hvordan ser det ut?

Lurer du på hvordan det ser ut når våre beste spiller? Under kan du se video fra NM på Stovner, med vår egen Jørgen Madslien i ledergruppa!

Nettsiden er designet og utviklet av Trondheim Idéutvikling!